David Koekoek

Wie ben ik?

Samen met mijn vrouw en twee prachtige zonen leef ik in het mooie Amstelveen. Ik schaats bij de Amstelveense Poelster en loop vaak hard in het bos. Het is voor mij belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, om me in te zetten voor anderen en op te komen voor datgene waar ik in geloof. Op verschillende vlakken zet ik mij in voor doelen die mij aan het hart liggen of zaken die aandacht verdienen.


Wat wil ik bereiken voor Amstelveen?

Amstelveen was in de jaren 60 en 70 één van de snelst groeiende gemeenten in Nederland. Er is veel oog voor het bouwen van huizen en nieuwe buurten maar het is misschien wel belangrijker om de huidige buurten op te knappen. Zo houden we Amstelveen mooi en veilig.  Door in bestaande buurten woningen voor senioren in te richten kunnen zij makkelijker een passende woning krijgen in hun eigen buurt en bevorderen we de doorstroming.

 

Amstelveen is een relatief veilige gemeente maar elke inbraak is er één te veel. Criminelen vertonen vaak voorspelbare patronen. Door beter te begrijpen waar en wanneer criminelen toeslaan kunnen we inbraken voorkomen. Amstelveen moet beter gebruik maken van al beschikbare data om inzicht te krijgen in die patronen. Daarnaast moeten we ons meer richten op cyber veiligheid en inwoners informeren over de gevaren.

 

Betere dienstverlening van de gemeente begint bij het begrijpen van inwoners. Er moeten duidelijke en meetbare afspraken komen over de kwaliteit en reageertijd op telefoontjes, e-mails en brieven van inwoners.