Gerda Bakker

Gerda Bakker VVD kandidaat PS nummer 7


Kandidaat Statenlid VVD

Noord-Holland #7


Voor velen ben ik een grote onbekende. Ik ben een politieke nieuwkomer en staat op geluksnummer 7 op de lijst voor Provinciale Staten.


Mijn naam is Gerda Bakker en ik woon met mijn gezin in Westwijk Amstelveen. Wij hebben twee sportieve tienerzonen. De oudste zwemt intensief bij De Dolfijn in het Sloterparkbad en de jongste voetbalt graag bij Roda ’23 in Bovenkerk. Zij zitten inmiddels allebei op het Amstelveen College


Wij zijn hier bijna 9 jaar geleden vanuit de stad Utrecht naartoe verhuisd omdat wij met jonge kinderen graag dichtbij (schoon)familie wilden wonen. Op dat moment was ik nog werkzaam als jurist bij de provincie Utrecht waar ik uiteindelijk 14 jaar gewerkt heb. Daarnaast was ik lid van twee gemeentelijke bezwaarschriftencommissies (gemeenten Woerden en Beverwijk). Een paar jaar geleden ben ik van werkkring veranderd en tegenwoordig ben ik als jurist werkzaam voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag.


Vanuit mijn achtergrond weet ik als geen ander van het reilen en zeilen binnen een provincie. Daarnaast kan ik vanwege mijn huidige juridische functie in het Haagsche ook makkelijk daar de verbindingen leggen. Voor mij zijn de Provinciale Staten daarom een logische keuze om mij als nieuwkomer binnen de politiek op te focussen.


Voor de VVD Statenfractie breng ik mee dat ik mij de provinciale dossiers makkelijk eigen kan maken en de verbindingen kan leggen waar nodig. Deze kwaliteiten zijn onmisbaar voor een sterke positionering. Daarnaast wil ik mij op het onderwerp ‘cultuur en erfgoed’ richten als dossier dat ik graag wil versterken voor de inwoners van Noord-Holland.

Ik sta voor de inzet door de provincie op de punten waar je het verschil kan maken en neem de verantwoordelijkheid om keuzes te maken met de focus op de punten voor Amstelveen en Ouder-Amstel.