VVD blij met nieuw voorstel bussluis Bovenkerk

Bussluis Bovenkerk VVD Amstelveen


Aanpassing inrichting Noorddammerlaan rond de bussluis.

 

Deze week meldde het college dat ze de bussluis op de huidige locatie in Bovenkerk wil handhaven. Deze sluis is primair geplaatst om het aantal doorgaande (sluip) verkeersbewegingen op de Noorddammerlaan drastisch naar beneden te brengen.

 

En dat is heel goed gelukt. Er rijden nu zo'n 5.000 voertuigen minder door Bovenkerk dan voordat de sluis was geplaatst. De verkeersveiligheid is hier mee met sprongen omhoog gegaan. En dat was uiteindelijk het doel.

 

Een aantal inwoners van omliggende straten zijn en bijven echter niet blij met de bussluis omdat zijn meer overlast door verkeer ervaren in hun buurt. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar nieuwe metingen hebben uitgewezen dat de toename van het verkeer in de buurt binnen de grenswaarden blijft, en dat maar een heel erg klein deel van die toename het gevolg is van sluipverkeer dat door de bussluis niet z'n weg richting de Legmeerdijk kan vervolgen.

 

VVD wethouder verkeer Herbert Raat heeft het initiatief genomen tot een plan om de omgeving van de bussluis dusdanig in te richten dat het voor iedereen duidelijk is dat het hier om een autovrije shared space gaat waar alleen voetgangers, fietsers en de bus gebruik van mogen maken.

 

De Amstelveense VVD is erg enthousiast over dit plan omdat niet alleen de verkeerstechnische verwarring rondom de bussluis aanzienlijk verminderd wordt, maar dat ook de Urbanus kerk hierdoor eigenlijk een eigen kerkplein krijgt en ook de omgeving voor restaurant Silversant een stuk aantrekkelijker wordt.