VVD initieert raadsgesprek fietsveiligheid

VVD raadsgesprek fietsveiligheid


Op 15 februari organiseert de gemeente Amstelveen een raadsgesprek over fietsveiligheid op initiatief van de VVD. Recente ontwikkelingen als toenemende verkeersdrukte en de populariteit van de e-bike heeft ervoor gezorgd de afgelopen jaren het aantal fietsongelukken stijgt. De VVD vindt het hoog tijd dat daar wat aan gedaan wordt.


Op zoek naar praktische oplossingen

Het doel van het raadsgesprek is om samen met alle raadsleden tot praktische oplossingen te komen die het aantal ongelukken kan verminderen. Menno van Leeuwen, raadslid VVD Amstelveen en initiatiefnemer, zegt hierover: ”Voor de VVD is het onacceptabel, dat fietsongelukken weer vaker voorkomen. Als overheid is het onze taak om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig in Amstelveen kunnen bewegen en zeker kwetsbare groepen als kinderen en ouderen. Wij zullen met voorstellen komen om dit te verbeteren”

 

Naast ambtenaren zal de bijeenkomst georganiseerd worden samen met de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. VVD raadslid Van Leeuwen: “Het is belangrijk dat wij gebruik maken van de specialistische kennis van deze organisaties. Samen kunnen we kijken waar de knelpunten zitten en hier haalbare oplossingen voor realiseren”. Het raadsgesprek zal op woensdag 15 februari om 20:00 uur gehouden worden op het Gemeentehuis en is voor iedereen toegankelijk.


Heeft u vragen over fietsveiligheid verkeersveiligheid in het algemeen, neem dan contact op met Menno van Leeuwen