Vragen over effectiviteit subsidie manager

VVD stelt schriftelijke vragen over subsidies


Het aanvragen van subsidies bij provincie, MRA, Rijk en Europa kan een interessant bron van inkomsten zijn voor de gemeente Amstelveen, dit heeft de gemeente enkele jaren geleden reeds onderkend en hierop geacteerd.

 

Meer kansen op gebied van subsidies

Gezien de ambitieuze agenda die de gemeente Amstelveen heeft op het gebied van groen, duurzaamheid en leefbaarheid gelooft de Amstelveense VVD dat er meer kansen zijn en komen op gebied van subsidies voor specifieke projecten bij zowel de Nederlandse als de Europese overheden en fondsen.

 

Gelet op het bovenstaande heeft bart Dorgelo namens de fractie van de Amstelveense VVD de volgende vragen gesteld:

 

1. Hoeveel subsidies heeft de gemeente Amstelveen afgelopen 5 jaar binnengehaald? Voor welke projecten/activiteiten en met welke waarde per project/activiteit was dit?

2. Hoeveel kosten maken wij voor het aanvragen van subsidies?

3. Gezien punt 1 en 2, levert de kosten- en batenanalyse een positief resultaat op, en zo ja, wat is de grootte van dat positieve resultaat dan?

4. Heeft de gemeente een externe benchmark overwogen zoals bijvoorbeeld die van www.vindsubsidies.nl om vast te stellen hoe wij het doen ten opzichte van gelijkwaardige gemeenten ten aanzien van het resultaat van subsidie aanvragen?

5. Hebben we contact met buurgemeenten om te leren van hun subsidie aanvraag trajecten? En zo ja, wat hebben we dan geleerd?

6. Is er de mogelijkheid om in het jaarverslag ‘22 specifiek te benoemen hoeveel inkomsten de gemeente Amstelveen uit subsidies ontvangt? Zodat we de effectiviteit hiervan als Raad kunnen monitoren.

7. Welke kansen zien wij nog als gemeente Amstelveen ten aanzien van subsidies?


Op 20-12-2022 heeft het college onze vragen beantwoord. U leest de antwoorden in het document hieronder.