Minster Wiersma bezoekt Amstelveen College

VVD fractie bij bezoek minister Wiersma


De minister voor primair en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma (VVD) bezocht maandag ochtend 13 maart jl. het Amstelveen College, om daar kennis te maken met een bijzondere vorm van technisch onderwijs verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf

RobotWise, en om de plannen te bekijken voor het vernieuwde Medialab van de school.

 

De minister werd ontvangen door de rector van het Amstelveen College, Wrister Grommers en loco-burgemeester Herbert Raat (VVD). Goed onderwijs, daar staat Amstelveen voor, en de Amstelveense schoolorganisaties werken hard om dat goede onderwijs te kunnen leveren.

 

De minister heeft zelf kunnen ervaren wat Robotwise kan betekenen voor het onderwijs door zelf aan te schuiven bij de leerlingen. Daarnaast was hij onder de indruk van de plannen voor vernieuwde Medialab en de hedendaagse techniek waar de leerlingen mee in aanraking komen. Ook nam hij kennis van de smartphone vrije beleid dat het Amstelveen College per ingaande het nieuwe schooljaar gaat voeren.

 

De VVD-fractie stelde daar recentelijk ook vragen over aan het college. Raadslid en woordvoerder onderwijs Elisa De Marco: “Het bij de les houden van kinderen is een behoorlijke uitdaging doordat er te veel afleiding voor de kinderen is, voornamelijk van mobiele telefoons”

Lagere onderwijsprestaties – lagere cijfers, afleiding en verminderde concentratie blijken het gevolg te kunnen zijn van de aanwezigheid van telefoons in de klas. Minister Wiersma heeft de scholen daarom opgeroepen om te kijken of zij een verbod van het gebruik van mobile telefoons in overweging zouden willen nemen. Het Amstelveen College heeft deze handschoen opgepakt. De reacties van de ouders zijn voornamelijk positief, de leerlingen, en dat mag geen verassing zijn, staan er iets anders in.

 

De minister is blij met het initiatief van het Amstelveen College en is zeer benieuwd naar de aanpak en de resultaten daarvan in de komende periode. Na aanwezigheid van een uur vertrok de minister weer. Het bezoek werd door alle aanwezigen als zeer inspirerend en zinvol ervaren.