Vragen n.a.v aanrandingen in Amstelveen

Woordvoerder veiligheid Amstelveense VVD Janneke Leegstra


Twee aanrandingen

Onlangs hebben er volgens berichtgeving twee aanrandingen plaatsgevonden in de omgeving van heempark de Braak in Amstelveen Noord. Bij het eerste incident op 13 maart jl. is een vrouw aangerand door een man terwijl zij op klaarlichte dag een wandeling maakte in het park.


Vrijdag 15 april is via verenigingen Tenista en Aemstelburgh, het bericht aan leden verspreid dat er op de donderdagavond ervoor een ander incident heeft plaatsgevonden waarbij drie jonge vrouwen bij de Amsterdamseweg zijn lastig gevallen door een man, die één van hen in de bosjes heeft geprobeerd te trekken. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie die volgens de berichtgeving een verdachte heeft aangehouden. 


“Met de vrouwen leek het kort na het incident naar omstandigheden goed te gaan wordt aangegeven. Dit neemt niet weg dat het een vreselijke ervaring moet zijn geweest. Het heeft daarnaast grote impact op onze inwoners, die enorm schrikken van dit soort incidenten en hierdoor zorgen hebben over de veiligheid van henzelf en hun naasten”, aldus Janneke Leegstra.


Veiligheid randvoorwaardelijk voor leefbaarheid

De VVD vindt veiligheid en het gevoel van veiligheid randvoorwaardelijk voor een fijne leefomgeving en wil daarom graag helderheid krijgen over de korte termijn maatregelen die worden genomen om dit soort incidenten tegen te gaan. Janneke Leegstra, heeft daarom namens de VVD-fractie vragen gesteld aan het college.


U vindt hieronder de mondelinge vragen die Janneke gesteld heeft :