Victor Frequin Lid Orde van Oranje-Nassau

Victor Frequin VVD Amstelveen Lid orde van Oranje-Nassau


Victor Frequin, prominent lid avn de Amstelveense VVD,  is op 25 april benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange raadslidmaatshap in Amstelveen. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjapko Poppens in een - op eigen verzoek – klein gezelschap op het raadhuis.

 

Wethouder Ouder-Amstel

In de raadsvergadering van 1 februari 2023 nam Victor Frequin officieel afscheid van de gemeenteraad. Hij stopte toen als raadslid, omdat hij per 26 januari wethouder was geworden in de gemeente Ouder-Amstel.


Terugblik

Victor Frequin zat sinds 2010 in de gemeenteraad voor de VVD. Bij zijn afscheidsspeech stond de burgemeester Poppens stil bij zijn jarenlange ervaring in de Amstelveensepolitiek. Hij kenschetste Frequin als een raadslid die zijn dossiers goed kent, bevlogen, kundig en constructief is en daarbij een groot gevoel voor humor heeft.


Verbinder

“Victor stond altijd open voor andere argumenten en ging steeds op zoek naar verbindingen in de raad,” aldus de burgemeester. “Ze mogen in hun handen klappen in de gemeente Ouder-Amstel met iemand die zoveel kennis, ervaring en expertise heeft.”