Raad steunt unaniem motie Internationals

Raad brede steun VVD motie Internationals


Raad stemt unaniem in met motie die pleit voor Integraal International beleid


Een motie op initiatief van VVD en mede ingediend door Goed voor Amstelveen, D66, PVDA en Burger Belangen Amstelveen is unaniem aangenomen in de gemeenteraad van 24 mei jongstleden


De motie pleit ervoor dat de gemeente Amstelveen meer aandacht moet besteden aan de impact van internationaliseren op de samenleving en de gevolgen die dit heeft op de inwoners van Amstelveen.

Amstelveen is voor internationals zeer aantrekkelijk door de goed ligging ten opzichte van Amsterdam en de verschillende verkeersverbindingen. Het voorzieningen nivau is hoog en het woonklimaat zeer prettig.


VVD raadslid Bart Dorgelo: “Het goede woon klimaat in Amstelveen hebben we mede bereikt door de actieve vrijwillige bijdrage van een groot deel van onze inwoners op scholen, bij sport clubs en culturele instellingen. Een goede sociale cohesie is daarbij een voorwaarde. De raad vindt het met ons zeer belangrijk dat de gemeente haar taak als bewaker van die sociale cohesie nu een extra impuls geeft”


De VVD is verheugd dat door de steun aan haar motie, de gemeente nog meer aandacht gaat besteden aan voorlichting en het meer betrekken van internationaals bij onze samenleving. Het gaat er volgende de liberalen vooral om dat de ongeschreven regels die in de Amstelveense samenleving gelden beter worden uitgelegd aan internationals zodat de verwachtingen die er zijn ten aanzien van participatie op scholen of bij sportclubs uitgesproken worden en internationals daar dan ook aan gaan deelnemen.



De gehele tekst van de VVD motie vindt u hieronder: