Kinderboekenweek met Amstelveens tintje

Kinderboekenweek 2023


Kinderboekenweek 2023

 

Ook dit jaar staat de Amstelveense VVD graag stil bij de Kinderboekenweek.

 

Lezen vinden we enorm belangrijk. Lezen is reizen in je hoofd, je vergaart er kennis mee en begrip. Lezen leert over andere (denk) werelden en over elk onderwerp dat je maar kan bedenken. De Kinderboekenweek vraagt aandacht voor het kinderboek en de schrijvers daar van. Er zijn boeken met mooie illustraties en ook boeken met gewoon heel erg goede verhalen. Voor elk wat wils.

 

In Amstelveen is er dit jaar helemaal een extra leuke aanleiding om een boekwinkel in te gaan: Johan Elfner, een Amstelvener met Zweedse roots en bewoner van het stationnetje in het Oude Dorp heeft tijdens de corona lockdowns een kinderboek geschreven: MONSTERSTATION. En niet zomaar een kinderboek: in het boek speelt datzelfde Amstelveense stationnetje een centrale rol. Het boek is geschreven in het Zweeds, en daar zijn wij niet zo goed in, maar gelukkig is deze week de Nederlandse vertaling uitgekomen en nu in heel veel Amstelveense boekwinkels verkrijgbaar.

 

Aanleiding voor een aantal fractieleden om het boek te kopen, want we zijn natuurlijk allemaal heel nieuwsgierig. We willen niet al te veel verklappen, maar we kunnen wel zeggen dat het een absolute aanrader is, super spannend. En bij dit ene boek gaat het niet blijven hebben we begrepen, er volgen nog twee andere delen. Een heuse trilogie.

 

Echte Amstelveense kinderboeken, hoe uniek & leuk is dat?