Menno van Leeuwen beste debater 2024

Debatwedstrijd raadsleden vs middelbare scholieren


Jong debat talent wint van raadsleden

 

In de geest van intellectuele uitdaging en verbale finesse, was de dertiende editie van de debatwedstrijd op woensdag 7 febuari, tussen de leerlingen van Hemans Wesseling College, het Keizer Karel College en het Amstelveen College een ware traktatie voor de toeschouwers. Georganiseerd door de lokale Rotary, zat deze jaarlijkse confrontatie vol met scherpzinnigheid, humor en originele argumentatie. Namens de VVD deden Bas Zwart, Menno van Leeuwen en wethouder Adam Elzakalai mee.

 

De sfeer was een klein beetje gespannen toen de teams van raadsleden zich voorbereidden om het op te nemen tegen de V5 klassen van Amstelveense VO scholen. Al snel was het duidelijk dat de jonge debaters helemaal klaar waren om hun oudere tegenhangers uit te dagen.

 

Met snelheid en behendigheid presenteerden de 5V-ers hun argumenten, verweven met een vleugje humor en een scherpzinnige kijk op de stellingen die voor hen lagen.

 

Tot grote vreugde van hun supporters slaagden de teams van het Herman Wesseling College, het Amstelveen College en het Keizer Karel College erin om de eervolle overwinning te behalen in de wedstrijd.

 

Een bijzondere vermelding ging naar Menno van Leeuwen, het meest welbespraakte fractielid van de Amstelveense VVD, die de prijs voor de beste debater in ontvangst mocht nemen. Hij ontving een oorkonde die door Inza Gast namens de Rotary werd uitgereikt.

 

De dertiende editie van deze leuke debatwedstrijd was weer heel geslaagd. Dank aan de Rotary en Griffie voor de organisatie.