arrow_back

Amstelveense wijk Elsrijk gaat gebukt onder voertuigdiefstallen en inbraken


Amstelveen - In de wijk Elsrijk maken bewoners zich grote zorgen over het toenemend aantal voertuigdiefstallen en inbraken.  VVD-raadslid Benjamin Smalhout heeft tijdens de raadsvergadering van gisterenavond aandacht gevraagd voor de veiligheid in de wijk.

Smalhout stelt dat bewoners melden dat er onder meer  grote hoeveelheden (elektrische) bakfietsen worden gestolen en dat er weer volop in auto’s wordt ingebroken. 

Smalhout heeft tijdens de raadsvergadering gisterenavond het college om opheldering gevraagd en wilde weten op welke termijn maatregelen kunnen worden genomen. 'Het is toch te gek voor woorden dat Amstelveners hun zuurverdiende voertuigen niet meer voor de deur durven te parkeren, dit moet anders en is niet des Amstelveens.'

De oproep van Smalhout lijkt wel noodzaak, want Smalhout had zijn zegje gisterenavond nog niet gedaan of AmstelveenZ kreeg vanmorgen melding van een buurtbewoonster dat de navigatie-apparatuur uit haar auto was gestolen aan de Van Miereveldlaan. Ook werd AmstelveenZ al eerder geïnfomeerd over de diefstallen van elektrische bakfietsen in de wijk.

Smalhout bracht kort voor de raadsvergadering van gisteren een bezoek aan Elsrijk om met bewoners in gesprek te gaan over de wijkveiligheid. Zo sprak het VVD- raadslid met buurtbewoner Pieter die zich zorgen maakt over de wijkveiligheid in de buurt: 'In onze straat zijn in een tijdsbestek van amper een maand vier elektrische bakfietsen gestolen, de buurt is hier erg onrustig over en bewoners zijn het inmiddels meer dan beu'.

Smalhout gaat zich de komende tijd inzetten om de wijkveiligheid in Elsrijk te verbeteren: 'Ik ga mijn best doen om de rust weer te laten wederkeren in de buurt, ik ga de komende tijd het college bevragen over het nemen van veiligheidsmaatregelen zoals de plaatsing van ANPR-camera’s.'Reacties

Locatie