arrow_back

'De herinnering blijft'


Vrijdag 20 maart 2020 overleed onverwacht onze politieke vriend Harry van den Bergh, enkele dagen voor zijn 78e verjaardag.

Harry werd met zijn enorme rugzak met politieke ervaringen, zowel binnenslands als buitenslands, in de raad van Amstelveen gekozen voor de Partij van de Arbeid in 2006 en vervulde de functie van raadslid, met tussenpozen, tot 2018.

Hij kende de wereld, Amsterdam, Israel maar ook Downingstreet 10. Als buitenlandsecretaris van de PvdA vergezelde hij indertijd den Uyl op vele buitenlandse reizen.

In onze regionen was hij een warm pleitbezorger voor de Metropoolregio Amsterdam. Hij geloofde heilig in lokale overkoepelende samenwerking, gericht op een sterke economie.

Persoonlijk raakte ik ook bevriend met Harry en we deelden belangstelling voor het  militaire; Harry was ooit nog bezig geweest met een poging te promoveren op de geschiedenis het Nederlandse Leger.

In de gemeenteraad van Amstelveen was het verrukkelijk om met hem en zijn fractie samen te werken; vaak was een blik van verstandhouding in de raadsvergadering voldoende om een homogeen standpunt in te nemen.

Ook na zijn terugtreden in 2018 bleef zijn invloed in Amstelveen van betekenis. De afdeling Amstelveen van de VVD denkt met vreugde en respect terug aan deze bijzondere en markante politicus.

Namens de VVD Amstelveen, Hans BulsingReacties

Locatie