arrow_back

Opening cultuurseizoen op 'rooftop' Stadshart


VVD-wethouder Hebert Raat (Cultuur) heeft bekend gemaakt dat Schouwburg Amstelveen het culturele seizoen start op de ‘rooftop’ van de naastgelegen parkeergarage. 'Dit geweldige idee in deze coronatijd deed mij meteen denken aan het laatste concert van The Beatles op 30 januari 1969 op het dak van het Apple-kantoor', zegt Raat in zijn persoonlijke blog.

Raat meldt dat onder het motto ‘Het dak eraf!’, iedereen de eerste week van september kan komen zien wat het culturele aanbod zal zijn. 'Wij steunen het initiatief met een garantiesubsidie van € 38,450,-,' aldus Raat.

Veranderde tijden

'Een gevarieerd cultureel aanbod is juist in deze tijden dat Amstelveners minder op reis gaan en hun vrijetijdsbesteding dichterbij huis zoeken van groot belang voor de stad. Dit vernieuwende evenement waarbij de schouwburg op creatieve wijze de schade door de coronacrisis teniet wil doen is perfect. De tijd is veranderd en voorstellingen worden niet alleen meer binnen de muren van het theater aangeboden. Voorwaarde is wel dat de vergunningen verstrekt kunnen worden.' 

Lees hier de persoonlijke blog van VVD-wethouder Herbert Raat.Reacties

Locatie