arrow_back

Oproep tot verduurzaming sportverenigingen Amstelveen


Sportverengingen in Amstelveen kunnen sinds dit jaar subsidie aanvragen bij de gemeente om te investeren in duurzaamheid. ‘Ik roep alle verengingen op dit vooral te doen', zei VVD-wethouder Rob Ellermeijer (Sport) afgelopen vrijdag bij Tennis- en Biljartcentrum Startbaan.

Het Tennis- en Biljartcentrum is sinds kort ‘energieneutraal’ door verschillende duurzaamheidsinvesteringen, waaronder in LED-verlichting en zonnepanelen. Ellermeijer was aanwezig bij de viering van deze mijlpaal. Het centrum heeft onder meer gebruik gemaakt van subsidieregelingen van het Rijk en de gemeente Amstelveen.

“In de sportwereld zijn nog aardig wat stappen te maken als het gaat om verduurzamen. En de gemeente wil daarin graag een ondersteunende rol spelen”, zegt Ellermeijer. “Naast informatie- en subsidieverstrekking kunnen we hen in contact brengen met bureaus die zijn gespecialiseerd in verduurzamen. We willen de clubs graag op weg helpen, als ze al niet zelf de handschoen hebben opgepakt zoals Tennis- en Biljartverenging Startbaan.”

De gemeente Amstelveen stelt jaarlijks subsidie beschikbaar om de sportverenigingen met eigen accommodatie, maar ook verenigingen die op een gemeentelijk sportpark sporten te ondersteunen bij investeringen in duurzaamheid, zoals het vervangen van de veldverlichting door LED. Deze regeling is aanvullend op de landelijke regeling ‘Subsidiering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’ (BOSA met 15% duurzaamheidssubsidie). Voor 2019 is 200.000 euro beschikbaar, waarbij de sportvereniging voor maximaal 1/3 van de investering subsidie kan krijgen.Reacties

Locatie