arrow_back

VVD Amstelveen bezoekt tal van Amstelveense ondernemers [Foto's & Video's]


Amstelveen - De VVD Amstelveen bezoekt in deze periode tal van lokale ondernemers die allen worden getroffen door de coronacrisis. Met onder andere foto- en videoreportages wordt vastgelegd hoe het diverse ondernemers in Amstelveen vergaat.

De VVD is, zeker nu, 24/7 bereikbaar voor Amstelveners en zeker voor Amstelveense ondernemers om van gedachten te wisselen, een luisterend oor te bieden en daar waar het kan hen op steunmaatregelen te wijzen. De VVD gaat ook pro-actief op bezoek om de verhalen van ondernemers aan te horen.

Foto & videoverslagen
Diverse bezoeken worden op video of foto vastgelegd. Een overzicht daarvan vindt u in dit artikel. De diverse video-verslagen van de bezoeken zijn ook te zien op de website van VVD Amstelveen, onder Video's (klik hier). De video's worden geregeld aangevuld.

Bezoeken
Hoe hard Amstelveense ondernemers worden getroffen door de coronacrisis verschilt per ondernemer. 'Het hangt er vanaf of je verplicht bent om je deuren te sluiten of dat je nog kan improviseren' laat fractievoorzitter Kees Noomen weten, die samen met een gedreven team van raadsleden tal van bezoeken aflegt.

Hulpmaatregelen
Noomen constateerde dat iedereen blij was met de door de regering aangeboden hulpmaatregelen, maar  niet iedereen heeft er nog gebruik van gemaakt. 'Een aantal ondernemers kijkt nog even de kat uit de boom, omdat zij moeten inschatten of de maart en/of april-omzet nu hoger of lager is dan bijvoorbeeld in juni'

De VVD Amstelveen bracht onder andere bezoeken aan de volgende ondernemers:

In gesprek met: Kapsalon Jan Bartels 

vvd_amstelveen_coronabezoek_kapper-bartels.jpg

De kapper in Amstelveen, wie is niet door Jan geknipt. Waar je je meteen thuisvoelt en zo in de stoel kan zitten naast een BN'er maar waar iedereen altijd hetzelfde wordt behandeld. Jan moest meteen dicht en heeft meteen de NOW-regeling voor de salariscompensatie aangevraagd en ook van de 4000,-- euro regeling kan hij nog gebruik maken.

Gelukkig heeft zijn vrouw altijd op de centjes gepast en heeft hij een buffertje om deze tijd even door te komen maar het moet ook niet te lang duren. Bekijk hier de video.

In gesprek met: Veri Sapori 

vvd_amstelveen_corona_veri_sapori.jpg

Mario en Gianni waren druk bezig toen wij onaangekondigd binnen kwamen. Mario vertelde dat ze eerst drie dagen in shock waren toen ze verplicht dicht moesten. Maar daarna hebben ze zich snel herpakt als echte ondernemers en zijn een afhaalrestaurant geworden.

Ook waren ze de zaak zelf aan het schilderen en alvast aan het verbouwen om het klaar te maken voor de 1,5 meter economie. Wat betreft de hulp maatregelingen kijken ze nog even de kat uit de boom. De salarissen voor maart konden gelukkig betaald worden en als het afhalen zo door gaat zijn ze niet ontevreden.

In gesprek met: Destination Optiek 

vvd_amstelveen_coronabezoek_destination_optiek.jpg

Franca Merkelbag vanDestiantion Optiek in de Dorpstraat. Ze zegt dat ze ook zeer hard is getroffen door de crisis, want zijn de eerste weken dicht geweest en uiteraard loopt de huur door. Nu zijn ze voorzichtig weer open gegaan maar er zijn nog niet veel cliënten. Maar ze zijn vol goede moed om er iets van te maken. Bekijk hier de video.

In gesprek met: The WineKitchen at Home 

vvd-Amstelveen_coronabezoek_winekitchen.JPG

Jessica Snoek is recentelijk samen met haar man Remco naast The WineKitchen Classi en de WineKitchen at Sea de delicatessenzaak The WineKitchen at Home begonnen. Bij Jessica is alles tot stillstand gekomen en ze zijn eigenlijk de shock nog niet te boven. 'We zijn van 100 naar 0 gegaan.'

Uiteraard hebben ze ook een beroep gedaan op de noodmaatregelen maar dit is slechts een druppel op de gloeiende plaat,  want veel rekeningen lopen gewoon door. Bekijk hier de video.

In gesprek met: Enjoy! Amstelveen

vvd_amstelveen_coronabezoek_enjoy_learning.jpg

Raadslid Jet is op bezoek gegaan bij Joy Ellen van Enjoy! Amstelveen, die met haar Enjoy! Daycare, Enjoy! Preschool en Enjoy! After School behoort tot de categorie vitale sector.  Waar het bij Enjoy! Learning deel van haar organisatie in de eerste weken nagenoeg stil is komen te liggen. Joy Ellen heeft vanaf 15 maart, de dag van de eerste persconferentie van premier Rutte de nadruk gelegd op de communicatie naar de ouders van de kinderen die Enjoy! ontvangt en haar team.

Enjoy! zal alleen gebruik maken van de door overheid en gemeente geboden regelingen wanneer de nood echt hoog is. Wel zegt Joy Ellen dat ze zich op dit moment echt voelt als de schilder wiens huis nodig geschilderd moet worden: haar eigen kinderen zien hun moeder weinig en zijn veel op zichzelf aangewezen, terwijl mama zorgt voor het ontvangen en begeleiden van andermans kinderen en haar team.

Het zijn bijzondere tijden nu, maar je ziet ook verbroedering en ondanks alles kijkt Joy Ellen met haar voltallige team met een nieuwsgierige blik naar de toekomst.

In gesprek met: De Lapjesgaard 

vvd-Amstelveen_coronabezoek_lapjesgaard.JPG

Heleen van de Lapjesgaard, een patchwork en quilting winkel waar veel cursussen worden gegeven. Heleen vertelde dat veel van haar klanten boven de 50 zijn en dat de winkel meteen is dichtgegaan om geen risico voor haarzelf en klanten te lopen.

Alles ligt stil voor haar als zelfstandig onderneemster,maar de huur gaat gewoon door. Ze wist nog niet precies hoe ze dit nu wil aanpakken en De VVD heeft haar informatie gegeven tot wie ze zich kan wenden voor de nodige hulpmaatregelen. Bekijk hier de video.

In gesprek met: Van Rietschoten Tweewielers

vvd_amstelveen_coronabezoek_van_rietschoten.jpg

Kees Noomen sprak met Bert en Gonnie van Rietschoten. Bekijk hier de video.

In gesprek met: Mister Parker

vvd-Amstelveen_coronabezoek_mister_parker.JPG

Judith begon recentelijk met haar man de vintage-designwinkel Mister Parker. Zelf geeft Judith cursussen op locatie, maar dat is volledig tot stilstand gekomen. De winkel houden ze voorlopig open al is het maar voor de sociale contacten in de buurt, want die zijn heel belangrijk.

Gelukkig geeft Judith ook nog wat les en ze kunnen zich op die manier bedruipen, maar makkelijk is het allemaal niet. Bekijk hier de video.

Ook de volgende ondernemers hebben inmiddels een bezoek gehad van VVD Amstelveen:

In gesprek met: IJssalon Gia Gelato

vvd_amstelveen_coronabezoek_gia_gelato.jpg

In gesprek met: Heer Willemse

vvd_amstelveen_coronabezoek_heer_willemse.jpg

Nanne van Houten exploiteert al sinds jaar en dag in Amstelveen een kringloopwinkel voor tweedehandse (exclusieve) herenkleding, Heer Willemse aan de Noorddammerlaan 106. Niet verkochte artikelen worden in goed overleg met de klant geschonken aan het goede doel.

Door de coronacrisis heeft Nanne tijdelijk haar deuren moeten sluiten. Sinds kort is Heer Willemse weer open en ontvangt ze graag weer klanten. Nanne: “mensen weten niet dat wij weer open zijn, ik zou het zo leuk vinden om weer klanten te ontvangen, dit alles natuurlijk op 1.5 meter afstand.”

In gesprek met: Kookstudio De Pantry

vvd_amstelveen_coronabezoek_pantry_kookstudio.jpg

Yvette van den Heuvel is oprichter van de bekende Kookstudio de Pantry in het Oude Dorp. Yvette geeft aan tijdelijk gesloten te zijn vanwege de corona crisis en vooral het contact met haar klanten te missen. Yvette gaat er zeker vanuit dat de Pantry op een gegeven moment weer open kan gaan.

Yvette: “Voor veel ondernemers is het belangrijk dat zij op een gegeven moment weer open kunnen, ik zou het bijvoorbeeld enorm leuk vinden om dinertjes te organiseren voor wat kleinere groepen gasten. Op deze manier houd ik mij aan de RIVM voorschriften en kan ik tegelijkertijd weer mensen ontvangen in de Pantry.”

In gesprek met: Tara Beauty Center

vvd_amstelveen_coronabezoek_tara beauty_center.jpg

Tara Kashani is kapster en oprichter van Tara Beauty Center. Tara heeft haar onderneming zeven jaar geleden opgericht en is sindsdien gevestigd aan de Beerebijt 12. Tara geeft aan dat het voor veel kappers een moeilijke tijd is en dat alle tijdelijke hulp vanuit de gemeente welkom is.

Tara: “Op een gegeven moment gaan wij weer open, en bieden wij onze kappers- en schoonheidsbehandelingen weer aan”. 

In gesprek met: Hotel-Bar-Restaurant Abina 

abina_vvd.jpg

De horecaondernemers, Laurens Janssen en Jeffrey Oudshoorn, zien het voortbestaan van Abina somber in wanneer de 1,5 meter horeca de nieuwe norm wordt. In plaats van een vol café op de vrijdagavond kunnen er dan hooguit 6 mensen aan de bar staan. Zodra de onderneming weer opengaat, gaan alle rekeningen weer lopen, maar ze behouden nog maar een fractie van hun omzet.

“Ik heb eigenlijk liever dat er nog een maand tegenaan wordt geplakt en dat ik dan volledig open mag gaan,” aldus Laurens Janssen van Abina. “Anders hebben je dubbele kosten tegenover de helft van je omzet.”

In gesprek met: Patisserie Prenger
prenger_bas_Zwart.jpg

Raadslid Bas Zwart bezocht Patisserie Prenger aan de Amsterdamseweg. In de eerste weken was er een flinke daling van de omzet. Ook doordat belangrijke afnemer en straatgenoot KLM minder taart nodig had. Eigenaar Steve Bouman vertelde over de oplossingen die hij bedacht had waaronder de succesvolle butlerservice waarbij je niet meer in de winkel hoeft te komen.

Hierdoor is de omzet weer wat gegroeid. Voor Koningsdag loopt het storm voor de vermaarde oranje tompoezen (deze kunnen nog besteld worden!). Ook voor Moederdag hebben ze een bezorgservice opgezet.

In gesprek met: de Kinderkorf

kinderkorf_vvd.jpg

Marleen Wardenaar is directeur van Kinderopvang de Kinderkorf. De kinderopvang heeft door de coronacrisis met nieuwe uitdagingen te maken. Marleen zoekt met haar team naar oplossingen, ”Veel kinderen die deze weken niet naar de opvang komen missen het contact met leidsters en andere kinderen. Via FaceTime en Skype wordt er contact gehouden en worden voorleesfilmpjes gedeeld."

De Kinderkorf voorziet nu allen in noodopvang van kinderen met ouders in vitale beroepen. Sinds deze week bieden zij de enige 24/7 (nood)opvang in Amstelveen. Gelukkig is geen van de medewerkers of kinderen ziek geweest.  Vanaf 11 mei gaat de opvang weer open en moet voor halende en brengende ouders de 1,5 meter maatregelen ingevoerd worden. Bovendien zijn de kinderen heel goed geworden in het handjes wassen.

In gesprek met: Little Label

vvd_amstelveen_little_label.jpg

Natuurlijk ging ook het gesprek tussen Jet Smit (VVD) en Charlotte de Leeuw (Little Label) over de invloed van de corona-crisis op het reilen en zeilen van haar onderneming en wat Charlotte verwacht voor de toekomst.

Aan de ene kant is de omzet van de winkels waar Little Label aan levert minimaal en blijven facturen open staan omdat klanten nu geen liquide middellen hebben door het uitblijven van omzet. De Duitse en Vlaamse klanten zijn zelfs helemaal dicht. Bij de winkels die genoodzaakt waren helemaal te sluiten staat het water behoorlijk aan de lippen.

Charlotte blijft steeds in contact met haar klanten en probeert ze te ondersteunen met creatieve oplossingen zoals bijvoorbeeld betaling in termijnen of uitstellen van leveringen. Hoe het er straks uit gaat zien is spannend, wat precies de schade zal zijn weet ze waarschijnlijk pas over een jaar. 

Aan de andere kant gaan de online verkopen van Little Label zelf, en van haar e-tailers die het merk verkopen, op dit moment gewoon goed. Dat is heel erg fijn, want daardoor is er toch nog genoeg cashflow om de bedrijfsvoering te continueren. Little Label maakt dan op dit moment ook geen gebruik van de voorzieningen. Charlotte is van mening dat de voorzieningen primair zijn opgetuigd voor mensen die acuut in de problemen zijn gekomen.

In gesprek met: Van Noord's Dierenvoeders

vvd_van_noord.jpg

Arjan Gerritsen ging op bezoek bij Jan van Noord. De Amstelveense ondernemers bemerkt dat het duidelijk rustiger is in de winkel, maar gelukkig weet nog een flink aantal ondernemers de webshop te vinden. Bekijk hier de video.

In gesprek met: Groenhof Optiek

groenhof_optiek_vvd_benajmin.jpg

VVD-raadsleden Benjamin Smalhout en Tom Coumans waren op bezoek bij de Groenhof Optiek om hen een hart onder de riem te steken. De bekende Amstelveense optiek was namelijk enige dagen eerder het slachtoffer van een brutale inbraak waarbij de gehele collectie van een exclusief zonnebrillenmerk buit werd gemaakt.

De bedrijfsleider van de Groenhof Optiek is geschrokken van de inbraak: “In deze tijd waarin het Corona virus het nodige van ons vraagt, komt dit extra hard binnen. (…) Bovendien is het al de tweede keer in een paar jaar tijd dat bij ons is ingebroken, de schade is wederom groot.”

Volgens Smalhout is het vreselijk dat Amstelveense ondernemers zich kennelijk naast Corona ook nog eens druk moeten maken om hun veiligheid. Smalhout: “Ondernemers hebben het in deze tijd al zwaar genoeg, het helpt dan niet als je ook nog een slachtoffer wordt van een inbraak; je hoort gewoon van andermans spullen af te blijven”. Smalhout zal namens de VVD-fractie de burgemeester vragen om maatregelen te nemen om de veiligheid op winkelcentrum Groenhof te vergroten.

In gesprek met: Firma Koudijs
vvd_koudijs.jpg

VVD-raadslid Remco Snoek ging in gesprek met Steven Koudijs. De effecten van de corona-crisis zijn ook bij Koudijs merkbaar: minder winkelbezoeken en bovendien mist het familiebedrijf het persoonlijke contact met de klanten, waarin het normaal gesproken zo sterk is. Steven Koudijs is dankbaar voor de (ook nieuwe) klanten die het familiebedrijf in deze tijden komen steunen in plaats van bij online websjops te bestellen. Bekijk hier de video van het gesprek.

In gesprek met: ANNA
vvd_amstelveen_anna_jet_smit.jpg

Jet Smit van VVD Amstelveen ging op bezoek bij de culturele hotspot ANNA aan de Amsterdamseweg. Ook ANNA moest de deuren sluiten en wordt hard getroffen door de crisis. ANNA startte onder andere enkele weken geleden met een wekelijkse drive-in (op vrijdag) om maaltijden af te halen.

Bekijk hier de video.

De VVD fractie zet zich in voor alle ondernemers in Amstelveen en staat altijd voor u klaar. U kunt de VVD fractie 24/7 bereiken op het nummer: 020-7900062. Wij staan u graag te woord en komen indien u dat wenst graag bij u langs.   Reacties

Locatie