arrow_back

VVD blijft ondernemers bezoeken: kijkje bij Little Label


De VVD Amstelveen blijft in de coronaperiode inwoners en ondernemers bezoeken om te vragen hoe het met ze gaat en of ze op de hoogte zijn van de steunmaatregelen en daar eventueel gebruik van maken. Jet Smit ging op bezoek bij Charlotte de Leeuw in Amstelveen, eigenaar van het Nederlandse kindermodemerk Little Label.

Natuurlijk ging ook dit gesprek over de invloed van de corona-crisis op het reilen en zeilen van haar onderneming en wat Charlotte verwacht voor de toekomst.

Aan de ene kant is de omzet van de winkels waar Little Label aan levert minimaal en blijven facturen open staan omdat klanten nu geen liquide middellen hebben door het uitblijven van omzet. De Duitse en Vlaamse klanten zijn zelfs helemaal dicht. Bij de winkels die genoodzaakt waren helemaal te sluiten staat het water behoorlijk aan de lippen.

Charlotte blijft steeds in contact met haar klanten en probeert ze te ondersteunen met creatieve oplossingen zoals bijvoorbeeld betaling in termijnen of uitstellen van leveringen. Hoe het er straks uit gaat zien is spannend, wat precies de schade zal zijn weet ze waarschijnlijk pas over een jaar. 

Aan de andere kant gaan de online verkopen van Little Label zelf, en van haar e-tailers die het merk verkopen, op dit moment gewoon goed. Dat is heel erg fijn, want daardoor is er toch nog genoeg cashflow om de bedrijfsvoering te continueren. Little Label maakt dan op dit moment ook geen gebruik van de voorzieningen. Charlotte is van mening dat de voorzieningen primair zijn opgetuigd voor mensen die acuut in de problemen zijn gekomen.

De VVD bezoekt tijdens de coronaperiode tal van Amstelveense ondernemers en maakt foto- en/of videoreportages van die bezoeken. Voor een overzicht van de bezoeken kijk hier, voor de diverse video's kijk hier.Reacties

Locatie