arrow_back

VVD: Bosrandbrug niet meer open gedurende ochtend- en avondspits


Het baart de VVD in Amstelveen grote zorgen dat de Bosrandbrug meerdere keren in de ochtend- en avondspits geopend wordt.

Raadslid Arjan Gerritsen (VVD): Voor de hardwerkende forens die naar het werk gaat of daar van terugkeert, is dit misschien wel het meest frustrerende moment van de dag. Vooral als je achteraan moet sluiten in een file die bij een brugopening in rap tempo uitgroeit tot enorme proporties’.

Schriftelijke vragen

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W, waarin zij het College verzoekt een brief te sturen aan de verantwoordelijke: de provincie Noord-Holland. Wat de VVD betreft heeft deze brief één duidelijke boodschap: de Bosrandbrug niet meer open tijdens de ochtend- en avondspits.

Druk 

Op de Amstelveense wegen is het druk in het verkeer. De in- en uitvalswegen worden in de ochtend- en avondspits intensief gebruikt door het autoverkeer. Amstelveen is gezegend met drie aansluitingen op de A9, waarvan één feitelijk niet in de gemeente zelf ligt. Deze aansluiting Aalsmeer is vanuit Amstelveen te bereiken via de Bosrandweg (N231).

Beroepsvaart

Na de recente opknapbeurt en de uitbreiding van de bestaande rotonde vlak voor de Bosrandbrug, wordt de route weer veelvuldig gebruikt. Het baart de VVD in Amstelveen grote zorgen dat deze Bosrandbrug meerdere keren in de ochtend- en avondspits geopend wordt om beroepsvaart te laten passeren. De brugopenstelling leidt tot forse files vanuit alle richtingen, terwijl het al bijzonder druk is op de wegen in de omgeving. De file slaat soms terug tot op de kruising Legmeerdijk – Beneluxbaan.

Enorme vertraging

De vertraging is enorm en na sluiting van de brug kost het geruime tijd om het verkeer weer soepel te verwerken. ‘Er zijn momenten dat de brug in de spits tot zes minuten open staat. Dat is nog exclusief de tijd die de brug nodig heeft om te openen en sluiten. Dat is echt veel te lang en funest voor de doorstroming en de bereikbaarheid’, aldus Arjan Gerritsen.   

Arjan Gerritsen (VVD-raadslid)Reacties

Locatie