arrow_back

VVD op bezoek bij de Kinderkorf [Video]


De VVD bezoekt deze weken Amstelveners en Amstelveense ondernemers om te horen hoe men omgaat met de coronacrisis. Uiteraard allemaal op (minimaal) 1,5 meter afstand. Raadslid Bas Zwart bezocht Marleen Wardenaar van de Kinderkorf aan de Amsterdamseweg.

Marleen Wardenaar is directeur van Kinderopvang de Kinderkorf. De kinderopvang heeft door de coronacrisis met nieuwe uitdagingen te maken. Marleen zoekt met haar team naar oplossingen, ”Veel kinderen die deze weken niet naar de opvang komen missen het contact met leidsters en andere kinderen. Via FaceTime en Skype wordt er contact gehouden en worden voorleesfilmpjes gedeeld."

De Kinderkorf voorziet nu allen in noodopvang van kinderen met ouders in vitale beroepen. Sinds deze week bieden zij de enige 24/7 (nood)opvang in Amstelveen. Gelukkig is geen van de medewerkers of kinderen ziek geweest.  Vanaf 11 mei gaat de opvang weer open en moet voor halende en brengende ouders de 1,5 meter maatregelen ingevoerd worden. Bovendien zijn de kinderen heel goed geworden in het handjes wassen.

Bekijk hier meer bezoeken van de VVD aan Amstelveense ondernemers.Reacties

Locatie