arrow_back

VVD verheugd over plannen Pathé bioscoop Amstelveen


Amstelveen - VVD Amstelveen is verheugd over de nieuwe plannen voor een Pathé bioscoop in Stadshart Amstelveen. Wethouder Herbert Raat sprak de afgelopen weken met veel belanghebbenden, onder wie omwonenden, de architect van de cultuurstrip, winkeliers, horeca en culturele instellingen over het plan. 'Gelukkig was iedereen zeer positief', aldus wethouder Raat.        

'In Amstelveen wordt al jaren gesproken over de verlevendiging van het Stadsplein', zo liet Raat weten in een persbericht van het College van B en W over het Pathé-plan.

Leven in de brouwerij

'Vooral ’s avonds is het vaak een dooie boel. Met de mogelijke komst van Pathé en een goede samenwerking met de cultuurinstellingen komt er weer leven in de brouwerij. Amstelveen kan nu laten weten wat ze van de plannen vinden. Zodat we de definitieve plannen met de gemeenteraad kunnen bespreken', aldus de VVD-wethouder.

In de media

Raat besteedde ook aandacht aan het bioscoopplan via zijn persoonlijk weblog (hier te lezen) en ook diverse media presenteerden het nieuws. Het Amstelveens Nieuwsblad wijdde er een groot interview aan in de editie van deze week (pagina 7) en het nieuws zorgde voor bijna duizend reacties via de sociale mediakanalen van AmstelveenZ.nl. Ook RTVA, Amstelveenblog en Amstelveenweb brachten het nieuws, dat eveneens niet onopgemerkt bleef bij Het Parool en zelfs in filmland werd opgepikt.

Inspraakperiode

De inspraakperiode voor de nieuwe bioscooop is inmiddels gestart en de gemeenteraad beslist er over in juni 2019. Lees HIER de concept-gebiedsvisie Traverse Stadshart en HIER het ontwerp bioscoop Stadsplein.Reacties

Locatie