arrow_back

VVD-wethouder op pad met Team Handhaving


Amstelveen - VVD-wethouder Herbert Raat (Handhaving) is vandaag op pad geweest met het Amstelveense handhavingsteam, om met eigen ogen te bekijken wat zij zoal meemaken nu er strenge corona-maatregelen gelden.

Raat is na zijn ronde onder de indruk van de vele Amstelveners die zich keurig aan de regels houden, maar heeft anderzijds ook diep respect voor de handhavers die er elke dag op uittrekken en mensen aanspreken waar dat moet, om de rust en orde in Amstelveen te bewaren.

'Veel supermarkten in Amstelveen doen het bijvoorbeeld echt heel goed met de diverse maatregelen, tot het schoonmaken van winkelwagentjes aan toe. Andere supermarkten kunnen nog wat extra hulp gebruiken, maar over het algemeen houdt iedereen zich goed aan de regels', is zijn belangrijkste conclusie.

'Omdat veel mensen erop gespitst zijn als regels niet worden nageleefd, krijgt het handhavingsteam veel meldingen, waar ze ook op afgaan. Dat helpt. Bij de sportvelden in Bovenkerk werd de laatste dagen nog al eens door jeugd over de hekken geklommen om te voetballen, maar dat is nu over,' zegt Raat.

Raat, hij heeft inmiddels een eigen handhavingsjas ('XXL omdat ik vrij lang ben') wil in deze periode zoveel mogelijk naast de handhavers staan en niet alleen maar van bovenaf opdrachten geven. 'Ze verdienen het dat we pal achter en naast ze staan. Ik ga zeker vaker met ze mee de komende tijd en we gaan ook als gemeente actiever communiceren wat zij meemaken.' Reacties

Locatie