arrow_back

VVD wil dat Amstelveense kinderen in Amstelveen naar school kunnen


Afgelopen vrijdag hebben de Amstelveense leerlingen uit Groep 8 gehoord of ze ingeloot zijn op de school van hun keuze. De meeste kinderen kunnen gelukkig volgend jaar op de school van hun 1e, 2e of eventueel 3e voorkeur beginnen. Helaas is er ook een aanzienlijke groep van enkele tientallen Amstelveense kinderen voor wie dit niet het geval is.

Voor hen zou er geen plaats zijn in Amstelveen. Zij hadden op het inschrijfformulier, zoals gevraagd, meerdere scholen ingevuld. De opties 3 en hoger waren vaak geen scholen in Amstelveen en daarmee voor deze kinderen/ouders geen aanvaardbaar alternatief. Als je naast het HWC woont wil je niet naar Aalsmeer fietsen.

Miljoenen geïnvesteerd

De afgelopen jaren heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in schoolgebouwen van het Amstelveen College en het Herman Wesselink College. Recentelijk is het Keizer Karelcollege bij de gemeente geweest met een verzoek ook in haar huisvesting miljoenen te investeren, wat ook nodig is gezien de slechte staat van delen van haar accommodatie.

Onbegrijpelijk

De VVD kan niet begrijpen dat met de miljoenen aan investeringen het niet mogelijk is te zorgen voor voldoende plaatsen zijn voor Amstelveense kinderen. Er moeten nu Amstelveense kinderen naar scholen in Aalsmeer, Amsterdam, Uithoorn of zelfs Vinkeveen gaan. Daarbij haal je deze kinderen uit hun eigen, veilige omgeving, weg van vriendjes en vriendinnetjes en moeten ze elke dag veel verder reizen naar school.

VVD Raadslid Bas Zwart zegt hierover: “Het is onbegrijpelijk dat een stad als Amstelveen met 90.000 inwoners niet kan zorgen voor voldoende capaciteit op scholen voor haar eigen kinderen. Bovendien komen er elk jaar meer gezinnen in Amstelveen wonen.”

Capaciteitstekort Vmbo-t/Havo 

Het grootste probleem is het tekort aan capaciteit voor kinderen met Vmbo-t/Havo advies. Dit niveau wordt slechts op 2 van de 4 Amstelveense scholen aangeboden. Moeten deze kinderen onder hun niveau les krijgen? Het KKC had als enige van de 3 grote scholen in Amstelveen na de eerste lotingsronde nog capaciteit hebben en biedt (nog) geen Vmbo-t/Havo aan. Zou het niet logisch zijn als hier zo snel mogelijk een Vmbo-t/Havo richting bij zou komen? Volgens de VVD heeft de wethouder op dit moment een sterke onderhandelingspositie bij het KKC.

Bas Zwart zal namens de VVD tijdens de Commissievergadering B&S op woensdag 17 april hierover vragen stellen aan de wethouder.Reacties

Locatie