Lage lasten in Amstelveen

Gemeentelijke lasten


De VVD is voor verlaging van gemeentelijke lasten voor inwoners en ondernemingen.

 

De VVD wil zuinig omgaan met overheidsgeld. Niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Geen lasten doorschuiven naar volgende generaties. Want de VVD is zich ervan bewust dat iedere euro die de gemeente uitgeeft belastinggeld is. De VVD streeft naar een schuldenvrije gemeente.

 

Belastinggeld is verdiend door onze ondernemers en inwoners. Daarom wil de VVD steeds bekijken of wat we als gemeente doen nog zinvol en noodzakelijk is, in het bijzonder geen geld verspillen bij grote projecten. Voordat we nieuw geld uitgeven, kijken we of het niet met bestaande middelen kan.

 

De gemeente Amstelveen is financieel gezond. De gemeente staat echter wel voor forse uitdagingen om haar begroting kostendekkend te houden als gevolg van toenemende kosten binnen het sociaal domein, maar ook vanwege benodigde investeringen op het gebied van onderwijs en duurzaamheid. Daarnaast heeft ook de corona-pandemie een flinke impact gehad op de reserves.

 

De VVD is voorstander van investeringen in duurzaamheid, echter dienen hierin wel zorgvuldige afwegingen gemaakt te worden ten aanzien van de investering, het (maatschappelijk) rendement voor de inwoners van Amstelveen versus de alternatieven.


Standpunten van de Amstelveense VVD:

 

- De OZB mag, indien noodzakelijk, maximaal worden verhoogd met de jaarlijkse inflatie.

 

- De VVD is tegen het verhogen van parkeerbelastingen ten behoeve van de algemene middelen.

 

- De VVD is voor strikte scheiding tussen gemeentelijke inkomsten en uitgaven: inkomstenmeevallers mogen niet worden gebruikt voor structurele extra uitgaven.

 

- De VVD wil duidelijkheid voor onze inwoners waar het belastinggeld aan wordt besteed. Voor de VVD is geen enkele uitgavenpost van de gemeente onbespreekbaar.

 

- Een schuldenvrije gemeente betekent dat als er geen geld is voor een gewenste activiteit dat geld ook niet kan worden uitgegeven. Op is op.

 

- De VVD is en blijft voor een minimum risicobuffer van € 15 miljoen van haar algemene reserve en reserve stedelijke vernieuwing.

 

- De VVD is voor zo laag mogelijke tarieven voor leges en vergunningen.


Neem gerust contact op met onze woordvoerder Bart Dorgelo als u vragen heeft mbt gemeentelijke lasten