VVD: hoe groot is de leegstand in onze stad

Leegstand woningen in Amstelveen


Een artikel in dagblad Het Parool waaruit bleek dat er in de gemeente Amsterdam 19.000 woningen leeg staan, riep bij de Amstelveense VVD-fractie de vraag op over hoeveel woningen we op dit gebeid eigenlijk in Amstelveen praten. Victor Frequin, woordvoerder wonen, heeft die vraag ondertussen voorgelegd aan het college van B en W en hij wil ook graag weten waar die leegstand zich dan bevindt.

 

De fractie vraagt daarbij specifiek naar informatie over de leegstand van de woningen in de Schildersbuurt in het centrum van Amstelveen. Hier valt de leegstand ondertussen namelijk behoorlijk op. Het lijkt er daar volgens de VVD op dat eigenaar URW (Unibail-Rodamco-Westfield) woningen met opzet lang leeg laat staan. De VVD vraagt daarnaast ook naar de stand van zaken met leegstand aan de Startbaan.

 

De VVD benadrukt dat de gemeente Amstelveen een leegstandsbeleid voert en ze vragen het college dan ook om aan te geven welke acties er specifiek zijn geweest en nog gaan komen om leegstand in Amstelveen tegen te gaan. Verder wil de VVD graag weten of het bestaande leegstandsbeleid in Amstelveen voldoende instrumenten biedt om de leegstand aan te pakken of dat er aanvullende beleid nodig is.


(Red) Op 25 januari 2023 publiceerde de gemeente Amstelveen de leegstandscijfers. Op die datum stonden er verdeeld over geheel Amstelveen 868 woningen leeg. Wat de VVD betreft zijn dat 868 woningen te veel.


Meer weten over ons standpunt mbt wonen in Amstelveen? Lees dan hier verder