Probeer e-bike voor woon-werkverkeer

VVD e-bike voor woon-werk verkeer in Amstelveen

De actie is donderdag via social media gestart en de beschikbare fietsen (acht e-bikes en twee e-bakfietsen) waren binnen twee dagen voor de volledige periode gereserveerd.

 

De gemeente biedt met de actie inwoners de mogelijkheid om twee weken gratis een e-bike of e-bakfiets te lenen voor woon-werkverkeer. De gemeente kijkt nu naar mogelijkheden om de probeeractie te verlengen of uit te breiden. Binnenkort kunnen er weer reserveringen worden geplaatst.

 

AUTO LATEN STAAN

Doel van de probeeractie is om werkenden voor korte afstanden uit de auto te krijgen en op de fiets. “We zouden graag zien dat meer Amstelveners de auto laten staan voor korte afstanden, zoals voor woon-werkverkeer,” zegt wethouder Herbert Raat (VVD - Verkeer). “Met de elektrische fiets ben je zelfs vaak sneller dan met de auto of het openbaar vervoer. Gebruikmaken van andere vervoersmiddelen dan de auto is goed voor de bereikbaarheid van Amstelveen en voor de verkeersveiligheid. Daarnaast is bewegen natuurlijk goed voor de gezondheid. Het succes van deze actie laat zien dat veel forenzen graag een e-bike willen proberen naar het werk. Daarom kijken we nu naar hoe we de probeer actie kunnen uitbreiden.”

 

 

RESERVERINGEN DOOR 112 INWONERS

De e-bike probeeractie duurt van mei tot en met oktober 2023 en wordt door de mobiliteitsorganisaties De Boom en het Meer en Breikers uitgevoerd voor de gemeente. Als uitgiftepunt van de acht e-bikes en twee e-bakfietsen dienen drie fietsenwinkels, twee kinderdagverblijven en een wijkcentrum verdeeld over de gehele gemeente. Op dit moment hebben 112 inwoners een fiets gereserveerd om twee weken uit te proberen. De fietsen die kunnen worden geleend hebben een trapondersteuning tot een snelheid van maximaal 25 km/uur.

 

De kosten voor de e-bike probeer actie bedragen € 27.000 en worden bekostigd uit het budget voor mobiliteits transitie.


De Amstelveense VVD heeft het vrij en veilig bewegen door de stad als een van haar belangrijkste actiepunten